Отново на училище: Създайте блог

На половината път сме до организиране на цяла учебна година. Време е да пренесем класната стая в интернет. 

Използвайте платформи като Blogspot, Wordpress или други, за да създадете блог на класа или на предмета, по който преподавате. 

Като цяло това ще е достъпно до всичките ви ученици пространство в интернет, където те ще могад да се информират или да им напомняте за някой неща. 

Какво да публикувате?

Информация за домашни, контролни, задачи, дати за определени задачи или срокове за изпълнението им, правилата, които сте изготвили вече, снимки, допълнителна информация по уроците, също и ваши координати (телефон, e-mail).

Свободно ще провеждате дискусии със своите ученици. 

А може и да поверите задачата за блога на различен ученик всяка седмица. Друг вариант е да използвайте социалните мрежи за тази цел - да създадете група, страница. 

Както беше споменал в едно свое обучение д-р Александър Кръстев, важно е учителите да се интересуват от "Какво вълнува учениците?", какви социални мрежи използват и прочие. 

Колко от вас знаят какво вълнува учениците?

Например: 
Знаете ли колко от учениците имат интернет на телефона си?
Какви социални мрежи ползват? 
Запознати ли сте с тези социални мрежи?
Знаете ли какви приложения използват за комуникация и като цяло?
С какви игри убиват времето в метрото или не само?

Учителите в детската градина трябва да са наясно с всички анимационни филми, герои и книжки, които може и/или вълнуват децата, защо тогава учителите в училище да не знаят какви компютърни игри, приложения, социални мрежи вълнуват учениците?

Ето някои предложения: music.ly, twitter, instagram, pinterest, snapchat, candycrush. Какво е youtuber и кои са известните в България, може би Емил Конрад, inStant? Знаете ли какво е Fidget spinner?

Да се запознаете с интересите на учениците е важно, за да изградите връзка и да ги разбирате по-добре.

Това и още много интересни неща се обсъждат на обучението: "Управление на агресивно и предизвикателно поведение в училище" с д-р Александър Кръстев.