Благополучие и характер през 21 век: Фестивал за позитивно образование и образованието за развитие на характера в България

П о к а н а

от Характер.бг


Уважаеми колеги,

На 30 март 2018 година /петък/, 12:30 - 17:30 часа, в Център за образование и култура „Илиев“ на Американски университет в България в град София ще се проведе фестивалът "Благополучие и характер през 21 век: Фестивал за позитивно образование и образованието за развитие на характера в България" 


За своето оптимално развитие, функциониране и успех в днешните сложни и динамични обстоятелства, деца и ученици имат също толкова голяма нужда от знания по учебни предмети, колкото и от умения за благополучие и характер. Позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни образователни подходи в България и по света подпомагат постигането на такъв баланс в детската градина и училище.

Текущият фестивал обединява хора и организации в страната, ангажирани с благополучието и характера в образованието, създавайки възможност за среща, разговор и обмяна на опит с родители, учители, експерти, граждански организации, компании, медии и широката общественост в град София и страната. Характер.бг, Академия НИКЕ, Секция „Позитивна психология“ към Дружество на психолозите в България, Фондация „Човек Плюс“, Фондация Родители Учители Деца, Фондация „Благотворител“, Клуб „Отворено общество“ - Стара Загора, Red Paper Plane, Zaneva LLC, Международна мрежа за позитивно образование и съмишленици ще се радваме да споделим с Вас за своята обща кауза.

Форматът на събитието предвижда 2 панела с лектори, 4 тематични работилници, щандове за представяне на дейности, добри практики и организации, възможности за мрежуване. Прилагаме актуална програма към тази покана.

Нека заедно направим посланието „Благополучието и характерът имат значение!“!

Програмата за събитието можете да видите тук