КАЛОЯН ДАМЯНОВ ПРЕДСТАВИ ПОМОЩНИКЪТ НА УЧИТЕЛЯ В ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ

На 14.02 беше представено новото учебно помагало “Помощникът на учителя в приобщаващото образование” на д-р Калоян Дамянов, директор на Регионален център за приобщаващо образование-София-град и председател на НАРУ.
Учебното помагало e конструирано в шест глави: приобщаващото образование, помощникът на учителя като образователна концепция, ефективност в неговата работа, специални образователни потребности и основни инструменти в неговата работа в детската градина и училището.
На представянето присъстваха г-жа Грета Ганчева, директор на дирекция “Приобщаващо образование ” и експерти в МОН, проф. Цветанка Ценова, ръководител на катедра “Специална педагогика” в СУ “Св.Климент Охридски”, проф. Мира Цветкова, преподаватели от НБУ, експерти от регионални управление на образованието, директори на детски градини и училища, ресурсни учители и специалисти, представителите на организации на хората с увреждания и много родители на деца със специални образователни потребности. Представянето на завърши с обучително видео свързано със съвместното преподаване и дискусия.
Основните въпроси, които бяха дискутирани бяха свързани с назначаването на помощниците на учителя, техните отговорности и обучения. Книгата ще бъде представена и в други градове на страната. Тя е налична в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование-София-град