Приобщаваща интелигентност при педагогическите специалисти

Приобщаващата интелигентност е необходимо умение, което трябва да развием в себе си в един нов свят, който реабилитира различието и другостта. Това е и условие за изграждането на приобщаваща образователна система, в която има място за всички деца и ученици, за техните родители, за широката общност и най-вече за педагогическите специалисти като двигател на този процес. Гъвкавите умения, зачитане на чуждо- то мнение, създаването на условия всеки да изрази себе си са широкият път към приобщаване.Развитието носи ползи, но и страх от новото. Съзнаваните и несъзнавани съпротиви сред педагогическите специалисти са ключът към онази промяна, от която всички имаме нужда. Развиването на приобщаваща интелигентност ще ни помогне да осъзнаем и да използваме своите силни страни в работата с децата. Защото промяната винаги започва в света на идеите, от мисълта към дeлото, от потребността към реализацията. 

За автора:

Александър Кръстев е университетски преподавател и доктор по педеагогическа и възрастова психология. Действащ психолог в регионален екип за подкрепа на личностното развитие. Обучител по ранно детско развитие и професионално прегаряне при помагащите специалисти. Водещ на работилници за родители и обучител по програма „Заедно от детската градина“ на УНИЦЕФ. Има редица изследвания и публикации свързани с педагогическата психология.

Доставка:

Работим с куриерска фирма Еконт и доставяме до офис на Еконт или адрес, посочен от Вас. Цената на доставката се определя от актуалните тарифни планове на фирма Еконт и не е включена в цената на книгата.

Александър Кръстев