Агресивни прояви в детските градини

Агресивни прояви в детските градини - 2018-03-22

Национален институт за образование и приобщаващи политики предлага възможност за участие в интерактивно обучение на тема: „Агресивни прояви в детските градини“. Настоящият курс е одобрен със заповед № РД09-2819/17.07.2017 г. на Министъра на образованието и науката и има УИН: 68290012.

Обучението ще се проведе на 22 март 2018 г. от 09:30 до 17:30 ч. в РЦПППО – София-град, с адрес: жк Слатина, ул. Владово №1.

Причините за поява на агресия у децата могат да бъдат най-различни. Проявите на различни форми на агресивно поведение се наблюдават все по-често в ранно и предучилищно детство. Те са един от основните проблеми, търсещи своето разрешение навреме. Поради актуалната тема НИОПП организира предстоящото обучение, което цели развиване на компетентностите на детските учители за спецификата на агресивните прояви в детската градина и техники за превенции на агресията.

По време на обучението участниците ще бъдат запознати с причините за агресивните прояви, факторите за агресията в детството и техники за превенция на агресивното поведение в детската градина.

Обучител е Жана Атанасова, доктор на педагогически науки и доцент по специална педагогика. Има собствено изследване свързано с използването на различни помощно-технически средства в приобщаването на ученици със специални образователни потребности.

Програмата за обучение е базирана на 16 часа, като 8 часа се провеждат в присъствена форма и 8 часа дистанционно.

Преминалите обучението ще получат удостоверение с 1 образователен кредит.

Таксата на обучението е 62 лв.

Заявки се приемат на телефон 0877 183 624 и на имейл nioppbg@gmail.com  до 21 март 2018 г.

Регистрацията се счита за потвърдена след изпратен успешно попълнен регистрационен формуляр и изпратено сканирано платежно.